Zie je op tegen familiebezoek omdat de kinderen zo veel van je vragen? Misschien bieden tekenrollen jouw redding. Tekenrollen zijn meterslange kleurplaten waarmee meerdere mensen wel even zoet zijn. Extra leuk voor tijdens de feestdagen als ze kunnen kleuren in het thema van de feestdag. Bijvoorbeeld Kerst of Halloween thema’s zijn te vinden in tekenrollen. Ook zijn tekenrollen een ideale bezigheid voor tijdens kinderfeestjes. Kies gewoon een thema dat de jarige leuk vindt of alle kinderen leuk vinden. Van prinsessen tot dino’s en dieren tot eten, er is altijd wel een leuke tekenrol kleurplaat bij.

DIY: Ook voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn de tekenrollen een ontzettend leuke bezigheid. Of je nu samen met de kinderen kleurt of je eigen tekenrol inkleurt. Kies bijvoorbeeld voor mandala’s en gebruik de tekenrol vervolgens als behang op je slaapkamer. Zo creëer je een uniek en geheel eigen behang, precies zoals jij dat hebben wil. Dit kan natuurlijk ook voor de kinderen in hun favoriete thema. En als je de kleurplaten van je behang zat bent, kun je er ook gerust overheen verven. Het materiaal is namelijk vliesmateriaal, net zoals veel behang dat is.

Lees ook:  Aangepaste naamplaten - altijd volgens uw wensen

Veilig materiaal en stevig materiaal

De tekenrollen garanderen veilige materialen. De tekenrollen zijn dus van vliesmateriaal, dat ook gebruikt wordt bij behang uit de woonwinkel of bouwmarkt. Dat is stevig materiaal en zal niet zo snel scheuren als normaal papier. Ook niet wanneer er door meerdere mensen tegelijk op gewerkt wordt en er misschien beweging in de tekenrol zit. Daarnaast worden de platen gedrukt met ecologische inkt. Ecologische inkt is niet schadelijk voor het milieu, maar ook niet schadelijk voor de mens. Daarom zijn deze tekenrollen dus veilig. En ze zijn bovendien ook te gebruiken als behang.

Formaat en kleuren op de tekenrollen

De tekenrollen zijn wel vijf meter lang en zijn 48 centimeter hoog. Je kunt de vliesmateriaal tekenrollen ook gebruiken als tafelloper. Zo vermaken de kinderen zich bijvoorbeeld met de Kerst door hun eigen tafelloper in te kleuren en heb je daarna mooie of in ieder geval unieke tafelaankleding. Je kunt op de tekenrollen met alle soorten kleurtjes werken die je maar wil. Je kunt kleuren met potlood en stift, maar ook waskrijt, verf en inkt kunnen prima gebruikt worden op de tekenrollen. Gewoon wat jij het liefst gebruikt om te kleuren of wat het mooist past op de tafel of het behang.

Door Stijn