Waarom vliesbehang?

Vliesbehang is een veelgebruikte manier om een kamer te behangen. Het is sterk, duurzaam en gemakkelijk aan te brengen. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je de perfecte look voor je kamer kunt creëren. Vliesbehang is ook relatief goedkoop, wat betekent dat je niet al te veel geld hoeft uit te geven om je kamer op te frissen.

Het grote voordeel van vliesbehang is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Je hoeft geen lijm of andere materialen te gebruiken, wat betekent dat je minder tijd nodig hebt om de klus te klaren. Ook is het makkelijk schoon te maken met een vochtige doek, waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben.

Tips voor het behangen van een kamer met vliesbehang

Voordat je begint met behangen, moet je ervoor zorgen dat de muur waarop je gaat behangen schoon en droog is. Verwijder alle oude verfresten en stof en maak de muur grondig schoon met een stofzuiger of een spons. Als de muur niet schoon is, kan dit leiden tot slechte resultaten.

Als je begint met behangen, begin dan bij de bovenkant van de muur en werk naar beneden toe. Zorg ervoor dat je elke strook precies op maat knipt voordat je hem aanbrengt. Gebruik een meetlint om ervoor te zorgen dat alles recht wordt aangebracht.

Lees ook:  De beste manieren om verf op te slaan zonder dat het verhardt of klontert

Gebruik altijd een roller om het behang goed aan te drukken op de muur. Dit zal helpen om luchtbellen te voorkomen en zorgt ervoor dat het behang goed blijft plakken. Als er toch luchtbellen ontstaan, probeer ze dan zo snel mogelijk weg te werken door ze plat te drukken.

Als laatste tip: neem altijd wat extra tijd om alles netjes af te werken. Breng bijvoorbeeld afplakband aan rondom ramen en deuren om ervoor te zorgen dat er geen lijm op komt. Als je dit doet, zul je jarenlang plezier hebben van je mooie nieuwe behang.

Hoeveelheid materiaal berekenen

Het belangrijkste bij het berekenen van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor het behangproces, is weten hoe groot de ruimte is waarin je gaat behangen. Meet daarom alle wandoppervlaktes die je gaat behangen met een meetlint of lasermeter.

Vervolgens moet je bepalen hoe breed elke strook behang moet zijn. De meeste rollers bevatten 10 meter per rol, dus als uw wandoppervlakte 8 meter breed is, moet u twee rollers bestellen. Vergeet ook niet rekening te houden met eventuele hoekjes of randjes die u misschien moet bedekken.

Als laatste stap moet u bepalen hoeveel overlap er nodig is tussen elke strook behang. De meeste rollers bevatten 2 cm overlap per strook, dus als uw wandoppervlakte 8 meter breed is, moet u 16 cm extra materiaal bestellen.

Lees ook:  Creatief met fotobehang: Unieke woonkamerideeën

Gereedschap nodig

Om eenvoudig en snel vliesbehang aan te brengen, heb je verschillende gereedschappen nodig:

  • Meetlint:
  • Lasermeter:
  • Behangersmes:
  • Behangerslijm:
  • Behangerroller:
  • Afplakband:

.

Met deze gereedschapppen ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan met het behangproces!

Related posts:

  1. Tips voor het schilderen van een buitendeur
  2. Hoe een verfkleur kiezen die past bij de meubels in je kamer?
  3. Beste behangidee voor je huis
  4. Tips voor het schilderen van een metalen tuinmeubel

Door Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *